Blog

Nová sezóna v plném proudu. Jakých 5 nejčastějších dotazů od vás dostáváme?

Datum: 23.9.2019 17:33          Publikoval: Sabina Feldmanová
Otazník
 

Je tu září a s ním se už tradičně spouští první vlna registrací do programu a e-mailů s otázkami. Vybrali jsme ty, které se nejčastěji opakují, a odpovíme na ně v tomto článku.

Jaká je tedy vaše „TOP 5“, pokud jde o otázky ohledně studia ve Velké Británii? 🙂

1. Jak Brexit ovlivní možnost studia v UK?

Zatím nijak. Pro studium se začátkem v září 2020 se podmínky nemění, školné zůstává stejné a přístup k půjčce na studium od britské vlády je také zachován.

2. Jaký jazykový certifikát si mám udělat?

Pokud si plánujete dělat certifikát z angličtiny, zvolte IELTS nebo CAE, případně TOEFL. FCE určitě nestačí. Mnohdy ale pro přijetí certifikát nebudete potřebovat, stačí výsledek z maturity z angličtiny nejhůře za 2.

3. Nejsem si jistý/á výběrem oboru, poradíte mi?

Samozřejmě, od toho jsme tady! 🙂 Na informační schůzce probereme, podle čeho vybírat univerzity i obory, a rádi vám poté pomůžeme najít takové, aby splňovaly vaše představy.

4. V průběhu střední jsem neměl/a moc dobré známky, jaké jsou moje šance na přijetí?

Dílčí vysvědčení ze střední školy nehrají žádnou roli. Pro přijetí na bakalářské studium je důležitý pouze průměr u maturity, který by neměl být horší než 2,75. Samozřejmě čím prestižnější univerzita/obor, tím lepší musí průměr být.

5. Vybral/a jsem si univerzitu, která nepatří mezi vaše partnerské. Pomůžete mi i tak?

Ano, nabízíme konzultace a dílčí služby i v souvislosti s univerzitami, se kterými nemáme domluvenou spolupráci. Jedná se o placenou službu, cena se odvíjí od míry poskytnuté práce a také prestiže vybraných univerzit. Rádi poskytneme bližší informace.