Blog

7 důvodů, proč absolvovat magisterské studium v Británii

Datum: 13.3.2017 10:32          Publikoval: Sabina Feldmanová

Nestačí ti jen jeden: „Protože můžeš?!”? O studiu v Británii slyší už i malé děti – o nejlepší škole v Bradavicích, tedy myslím tím Cambridge nebo Oxford. Některým ambice o přijetí na tyto školy zůstanou. Jiní si taky zjistí, že kromě těchto univerzit nabízí Británie desítky dalších vysokých škol, na které je mnohem jednodušší se dostat. Proč máš tedy v Británii studovat také?

Studuj v Dánsku!

1. Titul z Velké Británie má obrovskou cenu

Sám se vžij do situace, když ti někdo řekne: „Vystudoval jsem v Londýně.” Prestiž anglických vysokých škol není třeba popisovat více slovy.

2. Tvoje angličtina raketově poroste

V angličtině můžeš studovat na mnoha zahraničních univerzitách. Být ale v zemi, kde je angličtina úředním jazykem všude, je k nezaplacení. Na konci studia budeš mluvit jako rodilí mluvčí a nebudeš potřebovat žádné certifikáty na důkaz své angličtiny. Prostě se vrhneš na studium dalšího jazyka.

3. Studiem to teprve začíná

Britské univerzity jsou otevřené mezinárodním studentům a nerozlišují mezi jednotlivými studenty. Proto i ty budeš mít stejné kariérní možnosti a služby, které nabízejí centra na školách. Kdo říká, že bys nemohl po studiu začít pracovat v Anglii?

4. Dokud Británie neopustí EU, brigádu si najdeš jednoduše

Velká Británie je členem EU, proto nejsi nijak omezený v počtu odpracovaných hodin a můžeš pracovat bez zvláštních povolení. Vydělat si na život v Anglii tak nebude složité. Minimálně si vyděláš 5 liber za hodinu.

5. Styl výuky se od té české hodně liší

Důraz na kritické myšlení, porozumění textu, práce s informacemi a žádné učení nazpaměť. Učitel nemá nadřazenou pozici. Je to spíš mentor. Hodiny budou protkané diskuzemi, prezentacemi, vlastními projekty a budeš mít povinné stáže. Některé zkoušky budou dokonce probíhat tak, že budeš mít k dispozici své poznámky i učebnice. Tyto testy totiž testují tvé porozumění látky. To zní skvěle, ne?

6. Kromě hard skills rozvineš i své soft skills

Tvoření prezentací a hlavně schopnost prezentovat bude tvým denním chlebem. Školy v Anglii dávají i důraz na to, abys úspěšně vystupoval na pracovním pohovoru. Naučíš se lépe komunikovat s lidmi, budeš vědět, jak napsat dobrý životopis. Tyto zkušenosti se ti budou hodit, ať už budeš studovat business, vědu nebo literaturu.

7. Na svou zemi se budeš dívat jinak

Delší pobyt mimo Českou republiku ti vytvoří na svou zemi nadhled. Budeš se na ni dívat již s jinými zkušenostmi z Anglie. Budou to jiné názory na chování lidí, jídlo, tradice, vztahy a další. Studium v Anglii tě posune dál a změní tě. Nebude to ale jen o tom, že konverzaci budeš začínat počasím, na oběd si dáš fish & chips a budeš lákat na rande svým skvělým přízvukem. Všichni studenti, kteří se rozhodli vystudovat mimo svou zemi, říkají to samé: „Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života.”